Waarom deze opleiding?

Drupal is een vrij, open broncode Content Management Systeem (CMS). Als u of uw klanten nood hebben aan een website waarvan de inhoud regelmatig verandert en die al dan niet blog gebaseerd is, bent u geholpen met een CMS. Met een Drupal CMS maakt u een goede keuze, want u bevindt zich in het gezelschap van premier Leterme (www.premier.be), Hillary Clinton (www.votehillary.org/CMS), Greenpeace (www.greenpeace.org.uk), Radio Donna (www.donna.be), Filip Kowlier (www.filipkowlier.be), Novell (www.novell.com/communities) en vele andere grote en kleinere sites.

Bovendien is Drupal Belgisch: Dries Buytaert ontwikkelde er de basis van +/- 8 jaar geleden en zit nog steeds in de rol van “permanent core committer”. Drupal is een elegant ontworpen, goed gesupporteerd en flexibel platform dat iedereen kan gebruiken om zijn eigen website te creëren. U hoeft niet langer op uw website-expert te wachten: met Drupal kunt u het voortaan bijna allemaal zelf en zonder dat u er iets voor moet kopen. Wat u nodig hebt is enige kennis om te starten en verder wat oefening.

Drupal is geschreven in PHP en werkt met een MySQL- of PostgreSQL-database. Drupal zorgt voor een unieke manier om groepen gebruikers toe te laten de site te bewerken, gebruikers- en zoekmachine -vriendelijke urls, een uitgebreid aanbod van modules om de functionaliteit van het basissysteem uit te breiden, personaliseringsmogelijkheden, rolgebaseerde authorisatie, doorzoekmogelijkheden en nog veel meer.

Korte inhoud

Inleiding. Wat is een content management system (CMS)? Wat is Drupal? Historiek.

Installatie van Drupal en de software waar het afhankelijk van is: Apache, MySQL en PHP

Bouwen en bijwerken van een webapplicatie in Drupal

Drupal beveiligen en toegangsbeheer

Aantrekkelijke en functionele gebruikersinterfaces met Drupal “themes”

Deployment en beheer van een Drupal site