Hans Vandenbogaerde

Error message

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/green10/public/drupal/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/green10/public/drupal/includes/menu.inc).

Business-IT-believer
Zaakvoerder

Je zou kunnen stellen dat Hans gelooft in IT, maar dat is niet accuraat. Hans gelooft dat IT bedrijven of organisaties beter kan maken. Als je als IT-er open staat voor wat business-beslissers belangrijk vinden en je houdt zelf goed in het oog van wat er vandaag al mogelijk is en morgen mogelijk kan zijn met technologie, heb je de juiste basis voor goed overleg tussen business-IT. Uit dat overleg komt business en IT dan samen tot bruikbare inzichten om meerwaarde met IT te creëren.

De laatste jaren past Hans dit principe toe bij de P&V Verzekeringsgroep (met als voornaamste merken Vivium, P&V en Actel). Sinds 2010 trekt hij mee aan de kar om te komen tot een beter business-IT-alignment. De focus ligt de laatste tijd onder meer op het zoeken hoe P&V kan innoveren met IT-technologie en in het bijzonder wat de toegevoegde waarde van portaaltechnologie en sociale media kunnen zijn. Een tweede belangrijke focus ligt op diverse aspecten van "Governance of Enterprise IT". Het wordt echt interessant als deze twee laatste samen komen.

Hans zit met één been in het bedrijfsleven en met het andere in het onderwijs. Hij geeft Java-gerichte software engineering en informatieveiligheid aan de bacheloropleiding Toegepaste Informatica bij HUB (Hogeschool-Universiteit Brussel) en IT-management, -strategie en -governance aan de EHSAL Management School. Daarnaast treedt hij regelmatig op als zelfstandig docent in verband met CMS, IT-projectmanagement, Cloud Computing en COBIT bij Syntra West, Syntra-AB en Cevora. Ook hier moet IT onderwijs en training beter kunnen maken. Met Green10 focust hij zich nu op hoe afstandsleren een nieuw elan kan krijgen gegeven de overvloed aan sociale media en mobiele mogelijkheden die nu courant zijn.

Hans zit sinds 1988 in IT. Hij begon als ontwikkelaar van technische systemen voor toepassing in de geneeskunde en evolueerde over system engineer, network engineer, IT-architect naar project manager en programme manager. Het lesgeven begon in 2002 met seminaries en cursussen vooral over Open Source Software bij ITWorks, Guide Share Europe (het IBM User Formum), Syntrawest, Jeeves I.R.I.S. Systems, Syntra-AB, SAI en Groep T.

Hans is industrieel ingenieur elektronica (Oostende, 1988), licentiaat biomedische ingenieurstechnieken (K.U.Leuven, 1990) en heeft een A1 boekhouden en fiscaliteit (Mechelen, 1994).